Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Altijd in ontwikkeling

Senior begeleider Marijke de Reus werkt al ruim 16 jaar voor InteraktContour. Ze heeft nooit een stip aan de horizon gezet maar heeft wel de drive om zich te blijven ontwikkelen. Gelukkig kan dat binnen InteraktContour. “Maar”, zegt Marijke, “je moet de kansen wel aangrijpen, je wensen kenbaar maken en ervoor knokken.”

Zo’n 20 jaar geleden kwam Marijke bij woonlocatie de Vlonder als begeleider. Toen de locatie groeide werd ze coördinerend begeleider en later kwam er ook ambulante zorg bij. “Dat was nieuw bij InteraktContour en ik vond het erg leuk om te pionieren.” Van daaruit is Marijke naar dagbesteding gegaan, ook weer als coördinerend begeleider. “Ik heb toen samen met andere coördinerend begeleiders een managementopleiding gedaan. Daarna kwam een verhuizing, een uitbreiding en uiteindelijk was er zoveel te regelen en aan te sturen dat ik wat verder van de zorg af kwam te staan. Om die reden heb ik een uitstapje gemaakt buiten de organisatie. Na drie jaar was ik weer terug. Ik miste het werken met de doelgroep, want ik had in de jaren toch heel wat kennis en ervaring opgedaan met mensen met hersenletsel. Sindsdien werk ik bij woonlocatie De Ark in Dronten als senior begeleider.”
 

Professionaliseringsslag

Toen Marijke terug kwam zag ze dat er mooie ontwikkelingen hadden plaatsgevonden binnen de organisatie. “Er was duidelijk een professionaliseringsslag gemaakt met de komst van AEPG om de zorgroutes in kaart te brengen en mooie modules als BreinBasics om kennis over hersenletsel te verdiepen. Ook was er veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Er waren geen functioneringsgesprekken meer maar ontwikkelgesprekken, waarbij elke medewerker gericht kan aangeven waar hij naar toe wil. Later kwam Pynter, het digitaal platform om je eigen leerpad uit te stippelen.”
 

De cliënt moet er beter van worden

In 2015 startte Marijke de HBO-V opleiding, die InteraktContour aanbood. Er was behoefte aan meer verpleegkundige kennis in de teams. Marijke: “De zorg wordt steeds complexer: cliënten tonen verschillende ziektebeelden. Het is als team belangrijk om een brede medische blik te hebben op cliënten om in te kunnen schatten wat er aan de hand is, welke zorg we zelf kunnen oppakken en welke hulp ingeroepen moet worden.”
 
Binnenkort haalt Marijke haar diploma. Daarna gaat ze zich weer eens rustig oriënteren op mogelijke vervolgstappen. Ik kijk heel breed, dat kan in een meer coachende rol zijn of een rol bij het behandelprogramma Hersenz. Ik zal daarover met mijn teamleider maar ook met de afdeling P&O van gedachten wisselen. Belangrijk is dat de cliënt centraal staat bij alles wat ik doe, die moet er beter van worden. Daarnaast vind ik het mooi om samen te werken met collega’s en het beste bij elkaar naar boven te halen.”

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van