Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dag van de Beroerte 12 mei 2020

Dinsdag 12 mei is het de Dag van de Beroerte. Op deze dag en de dagen daarna vragen we aandacht voor de gevolgen van een beroerte. Een beroerte kan namelijk hersenletsel veroorzaken met bijvoorbeeld een verlamming of een spraakprobleem als gevolg. Vaak zijn de gevolgen echter onzichtbaar, zoals moeheid, moeite met eigen emoties en het verwerken van informatie, geheugenproblemen en last van licht, geluid en prikkels.

Het is belangrijk om een beroerte tijdig te herkennen om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Ondanks het coronavirus is het belangrijk direct hulp te zoeken. Dat vertelt ook Roel Westrik, cognitief behandelaar bij InteraktContour in dit filmpje.
 

 

 

Lees meer over hersenletsel als gevolg van een beroerte

 
de-dag-van-de-beroerte    

Wat zijn de signalen van een beroerte?

Bij een beroerte krijgt een deel van de hersenen voor kortere of langere tijd geen zuurstof meer. Dit veroorzaakt plotseling optredende uitvalsverschijnselen. Herken de signalen van een beroerte.
 

       

de-dag-van-de-beroerte

   

Ik heb weer perspectief na mijn beroerte

Gerhard Rutten werd getroffen door een beroerte. Dat veroorzaakte hersenletsel waardoor plannen, organiseren en reageren op situaties hem niet meer lukte. Gerhard volgde een intensief Hersenz-behandelprogramma zodat hij nu weer perspectief heeft.
 

       

de-dag-van-de-beroerte

   

Hoe herken je hersenletsel?

Een beroerte kan hersenletsel veroorzaken en daardoor je leven veranderen. De kenmerken van hersenletsel verschillen per persoon en lopen uiteen. Wat zijn de kenmerken van niet-aangeboren hersenletsel en hoe ga je hiermee om?
 

 
Ervaar je problemen na je beroerte?

Bijvoorbeeld snel moe, vergeetachtig, snel boos, moeite met taal (afasie) of kun je je niet goed meer concentreren? Blijf hier niet mee rondlopen en neem contact op met InteraktContour. InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel. T 0341 255 777 of stuur een email aan info@interaktcontour.nl.