Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het actuele nieuws rondom hersenletsel en InteraktContour? Houd InteraktContour.nl in de gaten en lees onze artikelen.
 • Femke Halsema bezoekt mensen met hersenletsel in Deventer

  14 Oktober 2016

  VGN-voorzitter Femke Halsema bezocht donderdag 13 oktober meerdere locaties van InteraktContour in Deventer. Zij ging in gesprek met mensen die hersenletsel hebben na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Halsema kwam naar Deventer om de start van de landelijke campagne ‘Nederland Onbeperkt’ kracht bij te zetten.

  Lees meer
 • Aftrap ‘Nederland Onbeperkt’ op donderdag 13 oktober

  11 Oktober 2016

  Esther Vergeer en Femke Halsema trappen campagne ‘Nederland Onbeperkt’ af in Utrecht.

  Lees meer
 • Hersenz finalist Herman Wijffelsprijs

  6 Oktober 2016

  Hersenz is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met twee andere finalisten dingt Hersenz mee naar de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Op 3 november maakt Rabobank Nederland de winnaar bekend.

  Lees meer
 • 66 nieuwe, moderne zorgwoningen in Almelo

  4 Oktober 2016

  InteraktContour realiseert samen met Woningstichting St. Joseph Almelo (STJA)66 moderne, zelfstandige zorgappartementen in De Klokkenbelt in Almelo voor mensen met hersenletsel. Na de verbouwing, die in april 2017 start, gaan locaties de Burcht en Catharinahof samen verder als één woonlocatie. De nieuwe appartementen in De Klokkenbelt zijn begin 2018 gereed.

  Lees meer
 • Werken met modules werpt zijn vruchten af

  15 September 2016

  Sinds een jaar werkt InteraktContour met modules die worden ingezet bij zowel individuele begeleiding als dagbesteding. De modules zijn er voor mensen met hersenletsel om vaardigheden te ontwikkelen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Terugkijkend op een jaar zien we dat het werken met modules succesvol is. Cliënten en hun naasten zien zichtbare resultaten Ook gemeenten zijn enthousiast.

  Lees meer
 • InteraktContour opent winkel en horeca op Eemhoeve Zwolle

  15 September 2016

  Cliënten van InteraktContour kunnen binnenkort aan de slag op wijkboerderij de Eemhoeve in Zwolle. InteraktContour is een van de organisaties die participeren in het project de Eemhoeve van Travers Welzijn. Hiermee krijgen mensen met hersenletsel de kans om te werken in een winkel en in de horeca.

  Lees meer
 • Subsidie voor kennisnetwerk NAH

  13 September 2016

  Om participatie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de samenleving te verbeteren is meer kennis en samenwerking tussen patiënten, kennis- en zorginstellingen en belangenorganisaties nodig.

  Lees meer
 • Fit en vitaal dankzij vrijwillige chauffeurs

  12 September 2016

  Het Rode Kruis en InteraktContour hebben in Dronten de handen ineen geslagen voor het vervoer van mensen met hersenletsel. Chauffeurs van het Rode Kruis vervoeren als vrijwilliger cliënten die naar de dagbesteding van InteraktContour komen aan de Wisentweg 7 in Dronten. De samenwerking wordt door alle betrokkenen als een succes ervaren. Chauffeur Jan van der Lee: ‘Ik vind dit heel mooi vrijwilligerswerk. Ik heb een zinvolle tijdsbesteding, zie steeds dezelfde mensen en kan echt iets bijdragen aan hun welzijn en mobiliteit.’

  Lees meer
 • Lancering platform centrum Zwolle

  5 September 2016

  Zaterdagmiddag 3 september sierden metershoge opblaashersenen het straatbeeld van de Diezerstraat. Zorgorganisatie InteraktContour lanceert vanaf deze plek een nieuwe website voor iedereen die te maken krijgt met hersenletsel.

  Lees meer
 • Blog Jan van Kampen: In dialoog op zomertoer

  5 September 2016

  Net als elk jaar heb ik ook deze zomer weer een toer gemaakt langs locaties van onze organisatie. Wat vond ik het weer waardevol en ook ontzettend leuk! Ik was weer eens echt in dialoog met cliënten en medewerkers.

  Lees meer
 • InteraktContour realiseert 40 moderne zorgwoningen in Lelystad

  24 Augustus 2016

  Op dinsdag 23 augustus startte de verbouwing van woonlocatie de Vlonder in het Rode Klif in Lelystad. Samen met woningcorporatie Centrada realiseert InteraktContour hier 40 moderne, zelfstandige zorgappartementen voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. De Vlonder en de Lelystee worden na de verbouwing één woonlocatie. Eind 2017 zijn alle nieuwe appartementen gereed en kunnen de bewoners in hun nieuwe appartement terecht.

  Lees meer
 • Hbo-v student kiest beter door pilot Zorgtalent

  22 Augustus 2016

  In het voorjaar van 2016 startte de pilot Zorgtalent: een alternatieve stageroute om Flevolandse studenten hbo-verpleegkunde in een vroeg stadium kennis te laten maken met het toekomstig werkveld én zorgtalent in Flevoland te behouden.

  Lees meer
 • Mantelzorgbijeenkomst NAH in Dronten goed bezocht

  13 Juli 2016

  Op dinsdag 5 juli gingen mantelzorgers van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in De Meerpaal met elkaar in gesprek. Dat gebeurde tijdens een goed bezochte bijeenkomst die werd georganiseerd door InteraktContour en afdeling Welzijn van de Meerpaal.

  Lees meer
 • Blog Jan van Kampen: Flashback

  11 Juli 2016

  Sociale wijkteams in Amersfoort gaan per 1 januari hoogstwaarschijnlijk op in een stichting, zo las ik in het AD. Onder stingent toezicht van de gemeente. Het verbaast mij, dit is een stap terug in de tijd!

  Lees meer
 • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

  5 Juli 2016

  John Eekma (33) was drie jaar toen hij leukemie kreeg. De bestralingen veroorzaakten een hersentumor en beschadigden zijn hersenen. In zijn appartement op woonlocatie de Meidoorn probeert hij er, samen met de andere bewoners, elke dag weer iets moois van te maken.

  Lees meer
 • Gevolgen Wmo kwaliteit van zorg

  4 Juli 2016

  Welke gevolgen heeft het invoeren van de Wmo voor de kwaliteit van zorg voor mensen met hersenletsel? Dit onderzoekt associate Lector dr. Kitty Jurrius met haar team NA(H)-zorg op maat bij Windesheim Flevoland.

  Lees meer
 • Nieuw: instrument om zelf te monitoren

  4 Juli 2016

  Het onderzoeksteam NA(H)-zorg op maat heeft een instrument ontwikkeld waarmee mensen na een opgelopen hersenletsel beter kunnen monitoren hoe het met ze gaat als ze ziekenhuis of revalidatiecentrum hebben verlaten.

  Lees meer
 • Binnenkort online: platform verdermethersenletsel.nl

  4 Juli 2016

  Na de zomer lanceert InteraktContour het platform www.verdermethersenletsel.nl . Er is nog weinig bekend over hersenletsel, de gevolgen en de mogelijkheden die er nog zijn. Met artikelen, blogs en video’s speelt dit platform hierop in.

  Lees meer
 • Nominatie Gehandicaptenzorgprijs 2016 in de pocket

  29 Juni 2016

  Om meer begrip te genereren voor mensen die getroffen zijn door niet-aangeboren hersenletsel, schreef Kelly Bax, senior begeleider bij InteraktContour in Almere, samen met Kitty Jurrius, Iris Goes en Anna Hofstra het boekje : “Niet-aangeboren Hersenletsel : oorzaken, gevolgen, signalen en zorg”. Dit boekje is genomineerd voor de Gehandicaptenzorgprijs 2016.

  Lees meer
 • 27 Juni
  2016

  Onze dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling in Lelystad zijn verhuisd

  27 Juni 2016

  Bij InteraktContour staat de kwaliteit van zorg voor onze cliënten voorop. Daarom zijn de dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling in Lelystad verhuisd. Sinds maandag 20 juni 2016 kun je ons vinden aan Het Ravelijn 11 en Het Ravelijn 181in Lelystad.

  Lees meer
 • Samenwerkingsovereenkomst tussen InteraktContour en Centrada

  27 Juni 2016

  Op donderdag 23 juni ondertekenden Jan van Kampen, directeur-bestuurder van InteraktContour, en Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van 41 zorgwoningen op de begane grond van Het Rode Klif

  Lees meer
 • Cliënten blij met medicijndispenser

  31 Mei 2016

  Lodewijk heeft geen begeleider meer nodig die hem helpt herinneren aan zijn medicijnen. Dat doet nu de Medido, een automatische medicijndispenser. De Medido geeft mensen met hersenletsel meer zelfstandigheid en regie.

  Lees meer
 • Meer ruimte voor de mantelzorger

  30 Mei 2016

  ‘Meer ruimte voor de mantelzorger’ is de titel van het boekje dat net uit is over het samenspel tussen cliënt, mantelzorger en professional. Mantelzorgers en zorgprofessionals uit de care kunnen zich herkennen én zich laten inspireren.

  Lees meer
 • Eerste bijeenkomst van ambassadeurs campagne 'Verder kijken dan de buitenkant'

  26 Mei 2016

  Deze maand start de campagne ‘Verder kijken dan de buitenkant’. Ambassadeurs, mensen met Niet-aangeboren hersenletsel, vertellen op verschillende plekken hun verhaal.

  Lees meer
 • Wonen met zorg én een eigen leven

  26 Mei 2016

  Ze kookt zelf en leeft haar eigen leven, maar vindt het fijn geholpen te worden bij praktische dingen die lastig voor haar zijn. Antje van Oene woont in een appartement van InteraktContour.

  Lees meer
 • Nieuwe locatie dagbesteding Hattem

  26 Mei 2016

  In Hattem is een nieuwe dagbestedingslocatie gestart waar mensen met hersenletsel vanuit de woonlocaties van InteraktContour of vanuit de Wmo naar toe kunnen. Mensen met hersenletsel werken hier aan persoonlijke doelen en kunnen daarvoor deelnemen aan verschillende modules.

  Lees meer
 • Beeldzorg vergroot zelfredzaamheid mensen met hersenletsel

  24 Mei 2016

  Cliënten van InteraktContour ervaren meer rust, veiligheid en zelfredzaamheid doordat er vaker contact is met hun begeleider via beeldzorg. InteraktContour heeft speciaal voor de begeleiding van mensen met hersenletsel een concept ontwikkeld voor het leveren van beeldzorg in combinatie met face-tot-face afspraken.

  Lees meer
 • Na een jaar vooruitgang met behandeling

  17 Mei 2016

  Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die behandeling van Hersenz volgen, zijn na een jaar vooruit gegaan. De vraag is nog hoe kan je behandeling zo afstemmen op het individu, dat deze weer zo goed mogelijk kan meedoen?

  Lees meer
 • Hersenletsel zet relatie onder druk

  10 Mei 2016

  Aandacht voor thuissituatie op Dag van de Beroerte.

  Lees meer
 • InteraktContour en Kontrast tekenen sportovereenkomst

  10 Mei 2016

  Geen muziek. Zo min mogelijk prikkels. Een vast trainingsprogramma en sportinstructeurs met kennis van hersenletsel. Het zijn de pijlers onder de samenwerkingsovereenkomst die InteraktContour en Kontrast vandaag op de Dag van de Beroerte hebben getekend. Samen willen zij mensen met een hersenletsel de kans geven te blijven sporten.

  Lees meer
 • Eén centraal Afasiecentrum InteraktContour

  19 April 2016

  Voorheen waren er verschillende Afasiecentra in Zwolle en Twente. Vanuit het nieuwe centrum werken gespecialiseerde afasietherapeuten én begeleiders op diverse locaties van InteraktContour.

  Lees meer
 • Ook jongeren blij met beschermd wonen

  19 April 2016

  Daniël probeerde zijn leven weer op te pakken nadat hij genezen was van een hersentumor. Maar dat bleek niet makkelijk in het gewone studentenleven.

  Lees meer
 • 10 mei: Dag van de beroerte

  19 April 2016

  Op dinsdag 10 mei vindt de Europese dag van de Beroerte plaats. Op deze dag vraagt InteraktContour aandacht voor de thuissituatie.

  Lees meer
 • Gemeenten blij met praktische lesbrief over hersenletsel

  18 April 2016

  De lesbrief ‘Niet-aangeboren hersenletsel’ wordt ingezet bij scholing van wijkteams en consulenten bij gemeenten.

  Lees meer
 • Opening Dagbesteding Epe: ontmoetingsplek in Hoge Weerd

  14 April 2016

  Op 14 april openden cliënten van InteraktContour en Siza hun nieuwe gezamenlijke dagbestedingslocatie in een voormalig schoolgebouw in Epe. Dit in aanwezigheid van wethouder Dick van Norel die de aanwezigen toesprak.

  Lees meer
 • InteraktContour houdt spreekuur in De Meerpaal

  22 Maart 2016

  Iedere woensdag van 10:00 tot 11:30 uur houden medewerkers van InteraktContour spreekuur op het Serviceplein in De Meerpaal in Dronten. Heb je (een vermoeden van) hersenletsel, bij jezelf, je partner of een familielid? Blijf dan niet zitten met vragen! Kom op woensdagochtend gerust eens langs tijdens het spreekuur in De Meerpaal.

  Lees meer
 • Chauffeurs gezocht in Enschede

  15 Maart 2016

  “Na mijn herseninfarct is er veel veranderd. Werken ging niet meer. Na het revalideren kwam ik terecht bij een locatie voor dagbesteding. Dat voelt voor mij net zoals hoe ik vroeger naar mijn werk ging”. Om Geert en andere cliënten een paar keer per week van de woonlocatie naar zijn ‘werk’ bij InteraktContour te brengen, is de organisatie op zoek naar vrijwillige chauffeurs.

  Lees meer
 • Honderdste cliënt Beeldzorg in zonnetje gezet op Dag van de Beeldzorg

  10 Maart 2016

  Op de Dag van de Beeldzorg op woensdag 9 maart is de honderste cliënt van Beeldzorg bij InteraktContour, in het zonnetje gezet. Saskia (57) uit Zwolle is door projectleider Lisette Schoemaker van InteraktContour verrast met een bloemetje.

  Lees meer
 • De winst van Hersenz

  3 Maart 2016

  Mensen met niet-aangeboren hersenletsel functioneren beter en hebben minder zorg nodig door de nieuwe behandelaanpak van Hersenz, blijkt uit onderzoek. Na de behandeling voelen mensen zich fysiek en psychisch sterker. Hersenz levert ook winst op voor de mantelzorgers: zij ervaren minder zorglast. Behandeling van de klachten die mensen ervaren na hun hersenletsel spaart de samenleving bovendien veel geld uit. Iedere euro die geïnvesteerd wordt in de behandeling van Hersenz bespaart de samenleving vijf euro.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour krijgt duofiets cadeau

  1 Maart 2016

  Cliënten van Dagbesteding Hogeland van InteraktContour, aan de Pastoor Geertmanstraat in Enschede, zijn verrast met een splinternieuwe duofiets. De fiets is geschonken door Stichting Vrienden van InteraktContour. Tijdens een speciale bijeenkomst werd de fiets letterlijk met toeters, bellen en confetti gepresenteerd. “Het lijkt me heerlijk om erop uit te trekken en de wind door je haren te voelen”, zegt Leny (61) die halfzijdig verlamd is na een herseninfarct.

  Lees meer
 • Nieuw: muziektherapie voor mensen met hersenletsel in Rijssen

  24 Februari 2016

  Muziektherapie prikkelt de zintuigen en stimuleert de hersenhelften om samen te werken. Bij de dagbesteding in Rijssen ervaren mensen met hersenletsel hoe dat in zijn werk gaat.

  Lees meer
 • Start nieuwe dagbesteding InteraktContour en Siza

  24 Februari 2016

  Op 15 februari opende de nieuwe Dagbesteding in Epe zijn deuren. De dagbesteding is gevestigd in de voormalige basisschool W.G. van de Hulst aan de W.G. van de Hulststraat 1 in Epe. InteraktContour en Siza werken hier samen en bieden dagbesteding aan zo’n 35 mensen met hersenletsel of een lichamelijke beperking.

  Lees meer
 • Meer aandacht voor mensen met hersenletsel door lesbrief NAH

  12 Februari 2016

  Het Kennisplein Gehandicaptensector lanceerde op 8 februari de digitale lesbrief NAH: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg. In korte tijd worden hierin kennis en vaardigheden aangereikt die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. Kitty Jurrius, associate lector van Windesheim Flevoland heeft de lesbrief samengesteld. Zij wil hiermee de deskundigheid van studenten en professionals in sociale wijkteams vergroten op gebied van niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

  Lees meer
 • Op zoek naar een woning met 24-uurs zorg?

  5 Februari 2016

  Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Maar wat als dat echt niet langer gaat? InteraktContour biedt gespecialiseerde woonzorg voor mensen met hersenletsel. Per direct op zoek naar een woning? We hebben er een aantal vrij!

  Lees meer
 • Masterclass hersenletsel geeft eerste aanzet tot kennisdeling

  26 Januari 2016

  Is er perspectief voor mensen met hersenletsel in de chronische fase? Deze vraag stond centraal tijdens de Masterclass hersenletsel op 21 januari jl. Na afloop van de lezingen van professor dr. Erik Scherder en professor dr. Caroline van Heugten luidde het antwoord van de ruim 600 aanwezige professionals: JA!

  Lees meer
 • Opening nieuwe locatie Presentus in Enschede

  26 Januari 2016

  Op 21 januari was de officiële opening van de nieuwe locatie van Presentus, een samenwerking voor dagbesteding tussen InteraktContour, Surplus, RIBW en Mediant. Op de Lasondersingel in Enschede kunnen deelnemers hun talent en ambitie inzetten door middel van het repareren van computers en andere hardware of een cursus doen.

  Lees meer
 • InteraktContour en Siza samen naar nieuwe locatie in Epe

  26 Januari 2016

  InteraktContour en Siza bieden vanaf februari samen dagbesteding voor mensen met hersenletsel of een lichamelijke beperking op een nieuwe locatie.

  Lees meer
 • Klinische les van InteraktContour: zo herken je hersenletsel

  22 Januari 2016

  Op dinsdag 12 januari kwamen zo’n vijftig zorgprofessionals naar het Kulturhus in Dinkelland voor een klinische les over hersenletsel. Ook Wethouder Ilse Duursma (Wet maatschappelijke ondersteuning) was aanwezig.

  Lees meer
 • Nieuw: Dagbesteding voor mensen met hersenletsel in Ommen

  22 Januari 2016

  Heb je een beroerte, ongeluk of hersentumor gehad? Wil je leren omgaan met de veranderingen en zo veel mogelijk dingen zelfstandig blijven doen? Sinds een aantal maanden kunnen mensen met hersenletsel voor dagactiviteiten terecht in zalencentrum de Kern aan de Bouwstraat in Ommen. De dagbesteding wordt verzorgd door InteraktContour. Rolina en Anneke gaan er inmiddels met veel plezier naar toe.

  Lees meer
 • Blog: Pieter praat niet

  14 Januari 2016

  Mijn zoon Pieter is twee. Hij praat nog niet. En dat wordt onderzocht. Dat vind ik verstandig, maar de manier waarop dat wordt aangepakt, deels buiten mijn vrouw en mij om, roept bij mij weerstand op. Ik zie deze situaties vaker in de zorg.

  Lees meer
 • Blog: Veel plezier maar ook zichtbaarheid in 2016!

  18 December 2015

  2015 was het jaar van de transities. Nieuwe wetten, nieuwe samenwerkingspartners, een nieuwe organisatiestructuur, nieuwe collega’s, nieuwe zorg- en begeleidingswijzen. Heel veel veranderingen voor cliënten, hun naasten en ook voor medewerkers. Er is niet alleen veel gebeurd en er is ook veel bereikt in 2015. Dat stemt tevreden!

  Lees meer
 • 11 December
  2015

  InteraktContour presenteert In voor Mantelzorg aan VWS

  11 December 2015

  Tijdens drie boeiende presentaties kregen ambtenaren van VWS eind oktober een goed beeld van het traject In voor Mantelzorg waar InteraktContour sinds eind 2014 aan deelneemt.

  Lees meer
 • 11 December
  2015

  InteraktContour wenst u een goed 2016

  11 December 2015

  We wensen u een heel goed nieuwjaar, waarin we de banden mogen versterken, zodat we de allerbeste zorg kunnen bieden aan mensen met hersenletsel. Want dat is onze ambitie.

  Lees meer
 • InteraktContour benut netwerkbijeenkomsten gemeenten

  10 December 2015

  InteraktContour gebruikt de netwerkbijeenkomsten om zorgaanbieders te vertellen over hun aanbod.

  Lees meer
 • Masterclass Hersenletsel met Erik Scherder

  10 December 2015

  Op 21 januari biedt InteraktContour een masterclass Hersenletsel in. Schrijf je snel in, vol = vol.

  Lees meer
 • ​Nieuw magazine Verder met hersenletsel

  10 December 2015

  InteraktContour brengt in december een nieuw magazine uit waarin alles te lezen is over ontwikkelingen op het gebied van hersenletsel, ervaringen van professionals én mensen die hersenletsel hebben.

  Lees meer
 • Hersenz krijgt eervolle vermelding Jenneke van Veen verbeterprijs

  27 November 2015

  Speciaal voor Hersenz heeft de Jenneke van Veen verbeterprijs een eervolle vermelding in het leven geroepen.

  Lees meer
 • Vrijwilliger worden? Ik kan het iedereen aanraden!

  12 November 2015

  Patrick Schiphorst is vrijwilliger voor bewoners van de Eglantier en de wijk Stadsdennen. 'Ik kan het echt iedereen aanraden om vrijwilliger te worden!’

  Lees meer
 • 1e Open Middag eyeopener voor cliënten én verwijzers

  10 November 2015

  Vrijdag 6 november was de eerste Open middag Verder met hersenletsel bij InteraktContour in Lelystad.

  Lees meer
 • Leerlingen ROC van Twente maken lunch voor mensen met hersenletsel bij InteraktContour

  9 November 2015

  Acht leerlingen van de entree-opleiding dienstverlening en zorg van ROC van Twente hebben 5 november bij Dagbesteding Oldenzaal een lunch verzorgd voor mensen met hersenletsel.

  Lees meer
 • Eerste resultaten nieuwe behandelmethode hersenletsel

  9 November 2015

  Sinds anderhalf jaar is er Hersenz, waar mensen met hersenletsel veel baat bij hebben.

  Lees meer
 • Wat is de kracht van behandeling van Hersenz?

  9 November 2015

  De kracht van de behandeling van Hersenz is de combinatie van behandeling thuis en groepsbehandeling op onze locaties

  Lees meer
 • Literatuuronderzoek Hersenletsel beschikbaar

  9 November 2015

  In oktober bracht Hogeschool Windesheim een literatuuronderzoek uit over mensen met niet-aangeboren hersenletsel

  Lees meer
 • InteraktContour in bijlage Het Brein Volkskrant

  3 November 2015

  In bijlage 't Brein van de Volkskrant van 3 november vertel Arnold (57) openhartig over zijn behandeling bij InteraktContour.

  Lees meer